Promijenio odluku
18

Wilder u svom timu ipak zadržao čovjeka koji ga je spasio u meču protiv Furyja

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Deontay Wilder je nakon gubljenja pojasa WBC prvaka od Tysona Furyja najavio kako će iz tima izbaciti trenera Marka Brelanda koji je predao meč bacivši preškir u ring, ali je sada shvatio razlog ovog poteza te je objavio kako će ga ipak zadržati.

"Ratnik sam. Nisam promijenio mišljenje. Ukoliko me moraju iznijeti, neka onda to bude na štitu. Ipak, razumijem da je moj tim želio sve najbolje za mene. Mark Breland je još uvijek član tima Wilder", objavio je bivši prvak.

Wilder je nakon meča poludio na svog trenera, a potom ga je ponizio tako što mu je zabranio ulazak u svlačionicu pa je Breland ostao ispred vrata u suzama.

"Mark je napravio pravu stvar. Predivno je ljudsko biće, ali sam ga vidio kako plače ispred svlačionice. Plakao je jer mu je taj čovjek zabranio ulazak. Tvoj borac ti kaže da ne možeš ući, to je zaista teško podnijeti", rekao je promoter Spencer Fearon.

Podsjetimo, u sedmoj rundi Wilder više nije mogao stajati na nogama i od težih povreda spasio ga je trener Breland.

Inače, Wilder je najavio novu borbu protiv Furyja tako što će iskoristiti pravo na revanš koji bi trebao biti održan najkasnije naljeto.