Šta bi bilo, kad bi bilo
36

"Nemoćni" Hamilton okrenuo priču Formule 1: Verstappenu bi bilo teže da sam ja u Red Bullu

K. H.
Lewis Hamilton i Max Verstappen
Lewis Hamilton i Max Verstappen
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton smatra da bi, u Red Bullovom vozilu, borba s Maxom Verstappenom za titulu najboljeg u Formuli 1 bila mnogo teža i neizvjesnija.

Hamilton je rekao da je u ovom trenutku nemoguće pobijediti Red Bull i da ovaj tim ima ubjedljivo najbolji bolid u Formuli 1.

Također je rekao da i on priželjkuje Mercedes na tom nivou, ali da to nije realno u ovom trenutku. Nakon toga, rekao je da bi borba sa Verstappenom bila znatno drugačija da je u Red Bullovom bolidu, umjesto drugog vozača ovog tima Pereza.

"U ovom trenutku je nemoguće pobijediti Red Bull, osim ukoliko oni ne odustanu", rekao je Hamilton pa nastavio:

"Po krugu su brži za 0,8 sekundi, pa čak nekada i cijelu jednu od bilo koga drugog. To je realnost, a ja ne mogu ništa uraditi povodom toga. Da li želim biti brz kao oni? Pa, naravno! Da li želim njihov bolid? Naravno! Da sam u bolidu Sergija Pereza, Maxu ne bi bilo lagano kao sada. No, u životu je tako..."

Red Bull je u ovoj sezoni pobijedio na svakoj utrci Formule 1. Deset puta pobjednik je bio Verstappen, a dva puta Perez. Max je na prvom mjestu generalnog poretka sa čak 125 poena više od Pereza.

Hamilton je na četvrtom mjestu s ukupno osvojenih 148 bodova, dok je treći Fernando Alonso.