Pod velikim pritiskom
16

Ricciardo očekuje odluku o svojoj budućnosti nakon utrke u Singapuru

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Australski vozač Formule 1 nije siguran u svoju budućnost u najbržem cirkusu na svijetu, ali očekuje da će to biti poznato nakon utrke u Singapuru.

Ricciardo ima ugovor koji ističe na kraju godine, a špekuliše se da će izgubiti svoje mjesto te da će ga naslijediti Liam Lawson u posljednjih šest utrka sezone.

Međutim, Australac je za Sky Sports izjavio da nakon utrke u Singapuru očekuje odluku o tome da li će mu biti produžen ugovor, no tvrdi da nema indikacija o tome da bi mogao dobiti otkaz odmah nakon trkačkog vikenda na stazi Marina Bay.

"Znam kako stvari stoje i kako funkcionišu, znam i da uvijek postoje neki datumi i rokovi ove godine, bez obzira da li je riječ o ljetnoj pauzi ili Singapuru. Iskreno, mnogo toga je još uvijek 'u zraku', vidjet ćemo kako će proći ovaj vikend. Naravno, dat ću sve od sebe kao i dosad. Uvijek postoji nešto za šta se treba boriti. Vidjet ćemo šta će se dogoditi", izjavio je Ricciardo.

Tridesetpetogodišnji Australac se vratio u F1 na sredini prošle sezone te je počeo voziti za RB, no konstantnu formu nije uspio postići. Trenutno je 14. u poretku vozača s 10 bodova manje od timskog kolege Yukija Tsunode.

Odgovorio je i na pitanje da li bi mu utrka u Singapuru mogla biti posljednja za RB.

"Ne mislim da je tako, no znamo kako se stvari odvijaju u ovom sportu. Ne želim reći da sam siguran u to 100 posto te da bih se kladio u kuću. Predugo sam ovdje. Ono što je potpuno ludo u ovom sportu je da, ukoliko se nađem na podijumu ovog vikenda, privući ću najveću pažnju. To tako ide, stvari se brzo mijenjaju. Svjestan sam da se situacija zagrijava, ali ja moram spustiti glavu i dati sve od sebe ovog vikenda", završio je Ricciardo.