Šef Mercedesa
15

Wolff: Bivši trkački direktor Formule 1 nije poštovao vozače, bio je opasnost za naš sport

K. H.
Toto Wolff (Foto: EPA-EFE)
Toto Wolff (Foto: EPA-EFE)
Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da bivši trkački direktor Formule 1 Michael Masi nije imao poštovanja za vozače i da su oni u pojedinim trenucima smatrali da nemaju dovoljno poštovanja s njegove strane.

Nakon kontroverznog finiša prošle sezone u kojme je Verstappen preticanjem u posljednjoj krivini preoteo titulu prvaka Hamiltonu, u Mercedesu su bili nezadovoljni odlukama koje su prethodile preticanjem u finišu.

Ubrzo nakon toga Masi je smijenjen sa spomenute pozicije, a prvi čovjek Mercedesa Toto Wolff kaže da je to bio ispravan potez rukovodstva Formule 1 i da je riječ o čovjeku koji nije uvažavao kritike.

"Ručao sam s Masijem nekoliko dana pred posljednju utrku u sezoni. Rekao sam mu iskreno, nisam ga želio uvrijediti, da treba uvažavati kritike. Primjer, Hamilton to radi svakog dana. Međutim, Masi je uvijek mislio da sve zna bolje od drugih, a čak su mi i vozači govorili poslije sastanka s njim da se u nekim slučajevima ponašao tako da su ti momci mislili da ih ne poštuje", rekao je Wolff i nastavio:

"Masi je bio imun na bilo kakvu povratnu informaciju, nisam mogao prihvatiti da je nešto uradio pogrešno. Mislim da je smijenjen zato što je bio opasnost za Formulu 1 jer su svi pričali samo o njegovoj odluci na utrci za Veliku nagradu Abu Dhabija."

Nakon prošle sezone u kojoj su se do posljednjeg krupa i posljednje utrke borili za titulu prvaka, Mercedes u ovoj sezoni nije na tom nivou i nakon prva tri utrke osvojili su samo 64 boda.

Ipak, zahvaljujući još lošijoj sezoni Red Bulla, na drugom su mjestu u poretku konstruktora i imaju 40 bodova manje od Ferrarija.