Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne klekne ni kad lize mindju toj ribi a da ovamo klekne
Kleknuti nije nigdje propisano zakonom i nije niko rasista ako nije kleknuo. To je simbol za borbu protiv racisma koji potice od tamnoputih igraca americkog fudbala koji kleknu tokom intoniranje himne amerike u znak protesta protiv rasizma. Ako nisu kleknuli ne znaci da se ne bore protiv rasizma. Svako na svoj nacin iskazuje postovanje. STOP RASIZMU I NACIONALIZMU !
@KraljevinaBiH Nosenje majice ne znaci nista i nije nikakav znak protiv rasizma vec je znak da se drze sa strane. Ako si neutralan u situacijama nepravde, odabrali ste stranu agresora.
Haha
Klekno afro americki fudbal igrac jer nije htio da stoji na tekst himne gdje se u jrdnoj strofi pominje pobjeda nad englezima i robovima (englezi imali bataljon sastavljen od robova u taj vakat). Sad ovi klece, a ne znaju sto klece. Satro mole za oprost klecuci. Sta imaju da klece slaveni i ostali narodi koji nemaju veze sa imperijalizmim i robovlasnistvom. Nek klece arapi sto su prodavali robove anglosaxoncima
"Svi smo mi ujedinjeni u borbi protiv rasizma i pokazali smo naš stav noseći majice sa natpisom 'Kraj rasizmu'" HAHAHAHAHAHAHAHAHA uradio je previse.
A pred ženom 😀
@burgerking Ako izgleda kao Boginja...
Nema nista lose u rasizmu. Sasvim je normalno drugog i drugacijeg gledati kao drugog i drugacijeg. Glupost je npr. vidit Aboridzina ili Kineza i rec "ja ne vidim apsolutno nijednu razliku izmedju nas". Oni koji bi to rekli su mentalno oboljeli.
@charvel. Prvo nauci sta je rasizam. Rasizam nije prepoznati da se fizicki razlikujemo vec drugom uskracivati ista ljudska prava zato sto se fizicki razlikuje.
@NewName Nauci ti sta je rasizam u modernom shvatanju, kako se danas gleda. Danas ti je bilo kakvo primjecivanje najocitijih razlika medju rasama rasizam. Sto je po tebi Charles Murray nazvan rasistom ako nije nikom uskratio nista po osnovu rase?
Samo pred Bogom i zastavom za koju su mnogi život dali! Da se nikad ne zaboravi! Ja sam gledao stotine uhljeba kako kleče pred vođom partije Kukićem pa mu sad po Banovićima hebu mater a bolje krimos nije ni zaslužio!
@MrziteljPDA oboje izmisljeno da se lakse ljudoma upravlja.
Eto sad su napravli ekstremni ljevicari da moras klecati inace te odmah prozovu rasistom. 🤪 Stcarno nisu normalni..
daj mi malo jezika
Zar rusi znaju voziti formulu .
Za njih je Niva ko formula
Klečanje neće vratiti ubijenog Floyda. Ukratko.