Košarka
26

Antunović: Ispunili smo ono što smo zacrtali prije meča; Zovko: Nadam se pobjedi i protiv Latvije

Piše: E. B.
Sandro Antunović (Foto: FIBA)
Sandro Antunović (Foto: FIBA)
Juniosrak košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas u drugom kolu grupe C na U18 Evropskom prvenstvu nad selekcijom Litvanije rezultatom 79:70.

Doprinos pobjedi naše selekcije dali su i centar Sandro Antunović i bek Mateo Zovko.

"Očekivali smo vrlo tešku utakmicu jer smo znali da je Litvanija košarkaška sila poznata kao šuterska ekipa. Ispunili smo ono što smo zacrtali prije meča i uspjeli smo slavili", kaže Antunović koji je za 15 minuta ubacio pet poena uz isti broj skokova protiv Litvanije, a o sutrašnjoj utakmici protiv Latvije (18:45) kaže:

"Sutra igramo protiv Latvije, koja je također šuterska ekipa. Imaju dobre igrače i morat ćemo kao i protiv Litvanije, ući u borbu sa njima", rekao je Antunović

Mateo Zovko je na parketu proveo 17 minuta i sa indeksom korisnosti 10 bio je treći najkorisnij igrač nae selekcije.

"Utakmica sa Litvanijom je bila veoma teška jer su oni nezgodan protivnika. Od prve minute smo nametnuli svoju igru, igrali smo dobro tokom čitavog susreta, nismo im dopuštali da se približe i mirno smo priveli utakmicu kraju. Ove dvije pobjede su dodatni motiv za treću utakmicu i nadam se pobjedi i sutra protiv Latvije", rekao je Zovko, koji je ubacio devet poena uz četiri skoka.