Latvijci slavili
0

Basketaši Srbije doživjeli još jedan poraz u Parizu, udaljeni su od direktnog plasmana u polufinale

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 je doživjela drugi poraz na Olimpijskim igrama u Parizu i to od Latvije rezultatom 21:14.

Poraz od baltičke selekcije bi mogao koštati Srbiju direktnog plasmana u polufinale turnira gdje će se plasirati dvije prvoplasirane selekcije u grupi.

Preostale četiri reprezentacije, dakle od trećeg do šestog mjesta će u četvrtfinale, a dvije posljednjeplasirane će završiti takmičenje u grupi.

Srbija je i dalje drugoplasirana sa omjerom od tri pobjede i dva poraza dok je Latvija ostala prvoplasirana sa svih šest pobjeda.

Do kraja dana Srbija će još odigrati utakmicu protiv Poljske dok će Latvija protiv istog protivnika igrati za dva dana kada je na rasporedu i utakmica Srbije protiv Litvanije.

Latvijce je do pobjede vodio dvojac Karlis Lasmanis - Francis Lacis sa po osam poena dok je Zigmars Raimo dodao tri. Lasmanis je dodao četiri skoka, a Lacis tri.

Kod Srbije najbolji je bio Dejan Majstorović sa sedam poena i dva skoka dok je Strahinja Stojačić susret završio sa pet poena.

Rezultat:

Latvija - Srbija 21:14

Tabela: