Olimpijske igre
1

Basketaši Srbije stigli na korak od polufinala, Amerikanci ne mogu pobijediti nikoga

N. M.
Detalj s utakmice Francuske i Srbije (Foto: Twitter)
Detalj s utakmice Francuske i Srbije (Foto: Twitter)
U četvrtak kasno navečer kompletirano je i četvrto kolo basket turnira na Olimpijskim igrama, a do nove pobjede stigli su basketaši Srbije.

Srbija je u basketu 3x3 savladala Francusku rezultatom 19:16 i tako stigla na omjer od tri pobjede i jednog poraza na olimpijskom turniru.

Do pobjede je i ovaj put Srbiju nosio sjajni Dejan Majstorović, koji je sa devet poena bio najefikasniji igrač utakmice. Odličan je bio i Mihailo Vasić sa pet poena.

Srbija je druga na tabeli u grupnoj fazi takmičenja i na korak je od polufinala, koje će izboriti prve dvije selekcije, a na korak od eliminacije je Amerika, inače drugi favorit takmičenja.

Amerikanci su sinoć nastavili nizati poraze te ih je nadigrala selekcija Latvije sa 21:19.

Latvijci su tako ostali na maksimalnom učinku od 4-0, dok Amerika ima maksimalan broj poraza i izvjesno je da će biti eliminisana već u grupnoj fazi.

Inače, u ovom takmičenju je svih osam selekcija smješteno u jednu grupu, iz koje će prve dvije direktno u polufinale, a naredne četiri na tabeli će igrati play-in iz kojeg će plasman dalje ostvariti dvije najbolje ekipe.

Danas Srbija igra protiv Latvije i Poljske te ima šansu osigurati polufinale. Utakmice su na rasporedu od 19:05 i 22:05 sati.