Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Garza je obavezan trebao biti
I ko da nam igra kecu onda? Gegic koji veze nema s tom pozicijom? Pa vidjeli smo koliko smo znali biti bezidejni protiv Litvanije u momentima bez pravog playmakera.
Pa zar Garza nije dobio državljanstvo po drugom osnovu, tj. na osnovu majke ?
Džaba, prema FIBA-inim "pravilima" on je stranac, isto kao i Alibegović koji je nastupao za naše mlade selekcije. Mjesecima pišem kako Savez na čelu sa Teletovićem i Čolanom nije sposoban završiti da Luka i Amar ne nastupaju kao naturalizovani. Naprimjer repke poput Nigerije ili Armenije kompletne su sastavljene od stranih igrača ali njima FIBA ne pravi probleme.
Dakle, očekivao sam od Teletovića, koji ima poznanstva, da nam može završiti dva igrača, a pogotovo što Amar po svim pravilima može i mora igrati za nas kao domaći igrač. Mogao je Mirza dogovoriti sa Ražnatovićem da mi Matkoviću damo ispisnicu da može igrati za Hrvate, a ovamo nama srede Garzu ili Amara. Ali jok, mi na kraju ostanemo i bez Matkovića i bez ove dvojice. Jad i čemer ukratko.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma budala ba , poderati ce Nas ceska
John Roberson 33 godine pozvan a Luka Garza kao buducnost BiH kosarke na visokim pozicijama na cekanju....nije mi ovo jasno, kao da za Amara Alibegoviću nije vec sredzena dokumentacija a i sa Garzom je trebalo biti zavrseno da se ovo izbjegne. Sta radi savez i Samir Avdic, pa ima Radovic koji sjedi kao FIBA administrator....a i novi selektor vuce zanimljive poteze. Nije OK.
Diskutabilnan izbor ali eto
Nisu mu dali Pašalića,tako da je morao.Nema ko igrati playa.
Zašto Garza nije dobio poziv 🤔🤔
Ne znam kakav je trener ovaj Bećiragić, ali potez je logičan. Pokušali smo igrati bez playa, pa smo prošli kao bosi po trnju. Mi boljeg od Robersona nemamo, iako bih baš volio da je i Garza mogao zaigrati.
Adis je kao lik ok, ali nismo zaboravili kako je Bosnic otišao. Iskreno sam mislio da ce se predomisliti i vratiti, ovako...ne znam šta očekivati. Otisao i Teletovic ???? Ovo sad je obicno krpljenje repke, a znamo da zakrpe nikad uspjesne ne mogu biti.
Odron.
Garza je dobio skoro da moze nastupat regularno a ne kao naturalizovan igrac a Musa je valjda clan Reala
Nije dobio. Nije FIBA to dozvolila. Samo kao naturalizovan igrac.
Vrabac ispred Garze? hahhaha
Ovo je dokaz da 10% igraca bira kosafkaski savez Graza se odlucio za BiH,sad ga otpisuju
Garza je stranac. Nama fali play a to je Robertson
Rijad Avdic nije pozvan radi dobrih odnosa sa Samirom Avdicem nego radi kosarkaskog znanja ? Hahahaha
Sto bi rekao onaj u reklami za telefon od Kune....Znaci k...c