NBA liga
17

Garza neočekivano ostao bez veće minutaže, Jokić još jednom pokazao potpunu dominaciju

K. H.
Luka Garza (Foto: Detroit Pistons)
Luka Garza (Foto: Detroit Pistons)
Košarkaši Detroita doživjeli su težak poraz na svom terenu od Charlottea rezultatom 141:119, a bh. igrač Luka Garza dobio je samo četiri minute vremena da se pokaže i u tom vremenu postigao je dva poena.

Charlotte je odlično otvorio meč i već u prvoj dionici postigao 36 poena, naspram 29 koliko je postigao Detroit, da bi nakon toga u drugoj četvrtini ubacili 43 poena, uz koje su primili 26 poena pa su na poluvremenu imali vodstvo od čak 24 razlike. Bilo je 79:55.

Već tada je bilo jasno da će Charlotte doći do pobjede, a oni su do kraja meča samo mirno priveli utakmicu kraju i na kraju došli do trijumfa. Do pobjede ih je nosio Ball koji je ubacio 31 poen, dok je Bey u Detroitu ubacio 25 poena.

Bh. košarkaš Luka Garza dobio je samo nešto više od tri i po minute za igru, a za to vrijeme ubacio je dva poena te dodao po jedan skok i asistenciju.

Garza je jučer nakon 26 dana zaigrao je za Detroit i u porazu od Memphis Grizzliesa ubacio je sedam poena te dodao tri skoka za manje od deset minuta igre, no to nije bilo dovoljno da danas dobije nešto značajniju minutažu i šansu.

U ostalim mečevima Boston je pobijedio Denver sa 108:102, a srbijanski košarkaš Nikola Jokić ostvario je triple-double partiju i njegova još jedna maestralna utakmica nije bila dovoljna Nuggetsima za trijumf.

Jokić je ubacio 23 poena te dodao 16 skokova i 11 asistencija.

Ostali rezultati:

Indiana - Cleveland 113:120

Philadelphia - Oklahoma 100:87

Atlanta - San Antonio 121:136

Chicago - Minnesota 134:122

Utah - Orlando 114:99

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore