Brojno potomstvo
44

Gdje se Ronaldo nalazi na listi sportaša s najviše djece: Legendarni Garrincha je na vrhu

D. P.
Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo čekaju blizance (Foto: Instagram)
Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo čekaju blizance (Foto: Instagram)
Cristiano Ronaldo uskoro očekuje rođenje blizanaca koji će mu biti peto i šesto dijete, a slavni brazilski nogometaš Mane Garrincha je na vrhu po potomstvu koje je ostavio iza sebe.
Ronaldo sa svojom djevojkom Georginom očekuje dvije prinove u porodici pošto atraktivna Argentinka nosi blizance i u trećem je mjesecu trudnoće.

Portugalski nogometaš već ima četvero djece. U pitanju su sinovi Mateo i Cristiano Jr i kćerke Alana i Eva.

No, ispred Ronalda po broju djece su brojni slavni sportisti. The Sun je napravio listu poznatih sportaša koji su ostavili veliko nasljedstvo kada se gledaju djeca.

Šestero djece ima i legendarni bokser Oscar de la Hoya. Slavni borci slijede na listi, pa su tako ispred Mike Tyson s osmero i Muhammad Ali s devetero djece. Nekadašnji NBA košarkaš Willie Anderson također je iza sebe ostavio devetero djece.

Član legendarne ekipe Chicago Bullsa Jason Caffey je iza sebe ostavio 10 "juniora", a igrač Buffala, Tennesseja i Denvera u NFL-u Travis Henry je imao jedno dijete više, koliko i slavni bokser Evander Holyfield.

Slavni bokser George Foreman je imao dvanaestero djece od kojih je dvoje usvojeno, dok su na vrhu liste NBA košarkaš Calvin Murphy i slavni brazilski nogometaš Mane Garrincha koji su "brojali" do 14.

Za Manea Garrinchu važi da je živio buran život kojeg su kontinuirano pratile razne afere. Garrincha je ostavio brojno potomstvo iza sebe, prije nego što je u 49. godini prerano napustio ovaj svijet.