Potpuno opušteno
31

Hit fotografija košarkaša Amerike: Ovako su NBA zvijezde ovjekovječile zlatnu medalju

H. H.
Američki košarkaši sa zlatnim medaljama ispred dvorane (Foto: Twitter)
Američki košarkaši sa zlatnim medaljama ispred dvorane (Foto: Twitter)
Košarkaši Sjedinjenih Amerikih Država osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Amerikanci su u finalu pobijedili domaćina Francusku sa 98:87 i 17. put došli do naslova olimpijskog prvaka, a nakon meča nastala je zanimljiva fotografija njihovog šampionskog tima.

Naime, američke NBA zvijezde su se zatekle ispred Bercy Arene u kojoj se igralo finale.

U potpunoj opuštenosti, LeBron James, Stephen Curry i ostatak tima SAD-a sjedili su, neki gotovo i klonuli od umora na stepenicama ispred ograđenog prostora.

Objavljena oko 2 sata ujutro sa subote na nedjelju na Twitter nalogu reprezentacije, fotografija prikazuje Amerikance kako poziraju sa zlatnim medaljama i bocama šampanjca, te je postala viralna na društvenim mrežama.

Podsjetimo, američki košarkaši vodili su gotovo čitavu utakmicu ali su strepili za pobjedu do kraja. Najzaslužniji za trijumf bio je Stephen Curry koji je u posljednje dvije minute postigao četiri trojke, u trenucima kada su "žilavi" Francuzi prišli na svega tri poena zaostatka.

Curry je bio najefikasniji u redovima SAD-a sa 24 poena i pet asistencija. Kevin Durent i Devin Booker dodali su po 15 poena i četiri asistencije, a Lebron James 14 poena, uz 10 asistencija i šest skokova.