Senzacija
0

Hrvatski košarkaši nakon pobjede protiv Slovenije doživjeli bolno prizemljenje i poraz od Novog Zelanda

E. K.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija Hrvatske je poražena u drugom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre od Novog Zelanda rezultatom 90:86.

Hrvati su poslije ubjedljive pobjede protiv Slovenije u prvom kolu doživjeli poraz od Novog Zelanda, ali su i pored toga obezbijedili plasman dalje.

Sutrašnji meč između Novog Zelanda i Slovenije će odlučiti ko će uz selekciju Hrvatske obezbijediti plasman u polufinale.

Novozelađane je do pobjede vodio Corey Webster sa 21 poenom, tri asistencije i dva skoka dok je Shea Ili dodao 18 uz četiri skoka i dvije asistencije. Izayah Le'afa je susret završio sa 14 poena, tri skoka i dvije asistencije, a Thomas James Vodanovich je dodao 11 poena i dva skoka dok je još dvocifren bio Yannick Wetzell sa deset poena i pet skokova.

U redovima Hrvatske najbolji je bio Ivica Zubac sa 29 poena, 16 skokova i dvije asistencije dok je Dario Šarić dodao 19 uz osam skokova i pet asistencija. Mario Hezonja je susret završio sa 16 poena, devet skokova i šest asistencija, a još je dvocifren bio Dario Drežnjak sa deset poena.