Ludnica u Milanu
102

Hrvatska nakon neočekivane drame savladala Estoniju i približila se nokaut fazi Eurobasketa

D. P.
Hrvatska je ipak uspjela slaviti (Foto: FIBA)
Hrvatska je ipak uspjela slaviti (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija Hrvatske nakon dramatičnog meča savladala je Estoniju i tako napravila veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Eurobasketa. Završeno je rezultatom 73:70.

Hrvati su kao apsolutni favoriti dočekali duel s Estonijom, ali nije bilo jednostavno za naše komšije koji su se mučili, posebno u završnici susreta.

Na samom startu nešto bolje igrali su Estonci, a Hrvatima je trebalo šest-sedam minuta da se stabilizuju i pređu u vodstvo. Naši susjedi su imali prednost do odlaska na odmor, ali im Estonci nisu dozvoljavali da se rezultatski odlijepe. Na odmor se otišlo rezultatom 33:29 za Hrvatsku.

Slična situacija na parketu nastavila se i u trećoj dionici kada su Hrvati imali maksimalnih osam poena prednosti. Na startu Četvrti dio igre donosi povratak Estonaca na samo jedan razlike

Rezultat 68:67 za Hrvatsku bio je aktuelan na minut i po do kraja, tako da smo dobili dramu gdje je nismo očekivali. Tada je Kruno Simon napravio vrlo bitan ofanzivni skok i zakucavanje i donio Hrvatima plus tri.

Estonci na devet sekundi do kraja dobijaju tri slobodna bacanja za izjednačenje, ali su pogodili samo dva tako da je Hrvatima ostala prednost, uz napad.

Uslijedila je penal drama i na 4 sekunde do kraja Estonci su imali šut iz daljine za produžetke, no nisu pogodili i Hrvatska je slavila rezultatom 73:70.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore