Ponovo se počastio
162

Jordan ne staje s "rasipanjem", sama boja novog aviona koštala ga je 500.000 dolara

D. P.
Jordanov novi avion (Foto: TikTok/Screenshot)
Jordanov novi avion (Foto: TikTok/Screenshot)
Za mnoge najveći sportista svih vremena Michael Jordan potrošio je pravo bogatstvo na svoju novu "igračku", avion Gulfstream 650ER.
Bivša košarkaška zvijezda tokom karijere zaradila je približno 90 miliona dolara, ali se njegovo bogatstvo nakon saradnje s kompanijama Gatorade i Nike povećalo na 3,2 milijarde dolara prema Forbesu.

Jordan (61) ne štedi kada je u pitanju luksuz, pa je tako prije nekoliko dana postao kupac jedinstvenog italijanskog sportskog automobila Pininfarina Battista, električni hiper-GT, koji je napravljen po specijalnooj narudžbi u vrijednosti od preko 2 miliona eura.

No, tu se nije zaustavio. Legendarni NBA košarkaš je sada kupio novi avion Gulfstream 650ER, koji ga je koštao 70 miliona dolara. Zanimljivo, bojanje po narudžbi koštalo ga je 500.000 dolara.

Avion je ofarbao u crno-srebrenu boju koja izgleda poput nečega iz naučno-fantastičnog filma, a na rep je dodao i svoj logo. Troškovi će kontinuirano rasti jer je za održavanje ovog mlažnjaka potrebno 1,8 miliona dolara godišnje za 200 sati leta.

Troškovi uključuju stavke kao što su gorivo, posada, remont motora i osiguranje. Svi ti troškovi se uduplavaju u slučaju 400 sati leta.

Jordan također posjeduje privatni mlažnjak Gulfstream 550, koji ima otisak slona u bijeloj i srebrnoj boji, a vlasnik je i superjahte Joy.