LeBronov prijatelj
115

Komentator, podcaster i amater bez ijednog vođenog treninga je novi trener Lakersa

E. B.
JJ Redick
JJ Redick
Los Angeles Lakersi imaju novog trenera, a izbor za koga su se odlučili vlasnica Jeannie Buss i generalni menadžer Rob Pelinka je šokirao sve navijače slavnog kluba.

Buss i Pelinka su u maju otpustili Devina Hama nakon ispadanja u prvom krugu play-offa od Denvera, a dugo su pregovarali sa Danom Hurleyjem koji je sa Connecticutom ove godine osvojio NCAA ligu.

Hurley je na kraju prošle sedmice odbio šestogodišnji ugovor "težak" 70 miliona dolara, a čelnici Lakersa su se potom okrenuli pregovorima sa JJ Redickom koji je odmah prihvatio četverogodišnji ugovor, javio je ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski.

Ova vijest je šokirala navijače Lakersa s obzirom da je 39-godišnji Reddick pravi amater u punom smislu te riječi kada je trenerski posao u pitanju.

Nakon fenomenalne koledž karijere na Dukeu, Redick je u NBA ligi igrao 15 godina i važio je za jednog od najboljih šutera u svojoj generaciji, a nakon završetka karijere 2021. godine radio je kao komentator na ESPN-u, te je vodio svoj podcast.

Nikad nije vodio nijedan trening, ali su Buss i Pelinka uvjereni da ima "šlifa" za trenera.

Kao glavne njegove prednosti istaknuli su njegovu košarkašku inteligenciju, ali i činjenicu da je prijatelj LeBrona Jamesa, koji se dvoumi da li će ostati u Los Angelesu i sljedeće sezone.