Prvo kolo OI
567

Košarkaši Amerike razbili Srbiju i na sjajan način krenuli u pohod na zlato

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobijedili su u prvom kolu olimpijskog turnira selekciju Srbije rezultatom 110:84 te su tako na najbolji način krenuli u pohod na očekivanu zlatnu medalju.

Srbija je dobro otvorila utakmicu i imala čak prednost od osam poena na startu utakmice (10:2). Međutim, od tada je na parketu postojala samo Amerika koja je već prvu četvrtinu "okrenula" i imala prednost od pet poena.

Držala se Srbija dobro i u drugoj četvrtini te nije dozvoljavala da se Amerike previše odlijepi. Prvo poluvrijeme je tako okončano podnošljivim rezultatom 58:49 za Ameriku.

Međutim, u trećoj dionici Amerikanci su još više dodali gas i praktično riješili pitanje pobjednika jer su u posljednju četvrtinu ušli s prednosti od 19 poena razlike.

Do kraja utakmice Amerikanci nisu ništa prepuštali slučaju te su samo dodatno zapečatili sigurnu i ubjedljivu pobjedu u kojoj su postigli preko 100 poena.

Najbolji u redovima Amerike bio je Kevin Durant s 23 poena. LeBron James je dodao 21 poen, dok su Jrue Holiday postigao 15. Srbiju je očekivano predvodio Nikola Jokić koji je postigao 20 poena, a pomoć je imao još u Bogdanu Bogdanoviću koji je ubacio 14 poena.

U drugom kolu Amerika igra protiv Južnog Sudana koji je u prvom kolu savladao Portoriko, koji će odmjeriti snage sa Srbijom. Utakmice drugog kola na rasporedu su u srijedu.