Eurobasket
94

Košarkaši Hrvatske novom pobjedom gotovo sigurno izbjegli okršaj sa Srbijom

H. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobijedila je Ukrajinu rezultatom 90:85 u okviru 5. kola grupe C Eurobasketa i sasvim je izvjesno da u osmini finala neće igrati protiv Srbije.

Iako su već ranije oba tima osigurala prolazak u nokaut fazu, ova utakmica je odlučivala o konačnom plasmanu u grupi.

Pobjeda od osam i više razlike Hrvatima je donosila drugo mjesto, pobjeda s manje od osam razlike treće mjesto, a poraz četvrto mjesto.

Hrvatska je u jednom trenutku u drugoj četvrtini vodila 12 razlike, ali njihova prednost se istopila i ušlo se u neizvjesnu završnicu.

Ukrajina je četiri minute prije kraja imala tri poena prednosti, ali su posustali i Hrvatska je teškom mukom došla do treće pobjede u grupi kojom su osigurali treće mjesto.

Tako će Hrvatska gotovo sigurno izbjeći okršaj sa Srbijom u osmini finala, s obzirom na to da je Srbija, koji je prvi favorit turnira, ujedno i veliki favorit u večerašnjem meču protiv Poljske.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Bogdanović sa 29 poena, a pratili su ga Zubac sa 15, te Matković i Mavra sa 14. Kod Ukrajinaca su se istakli Volodimir sa 26 i Bliznjuk sa 20 koševa.

Tabela: