Meč riješen u finišu
1

Košarkaši Srbije pobijedili Južni Sudan, poznati svi parovi četvrfinala OI u Parizu

H. H.
Detalji s utakmice između Srbije i Južnog Sudana (Foto: EPA-EFE)
Detalji s utakmice između Srbije i Južnog Sudana (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Srbije pobijedili su Južni Sudan rezultatom 96:85 u 3. kolu olimpijskog turnira u Parizu i prošli su u četvrtfinale gdje će igrati protiv Australije, dok su Južni Sudanci ipak eliminisani s turnira.

Prije ovog meča znalo se da ukoliko Srbija trijumfuje protiv Južnog Sudana u četvrtfinalu će igrati protiv ekipe Australije. S druge strane, poraz ih je vodio na megdan svjetskim prvacima Nijemcima.

U prvoj četvrtini izabranici Svetislava Pešića imali su određene probleme u fazi napada, a čvrsti Sudanci su držali korak i bilo je 23:22. I u nastavku se igralo brzo s obje strane, pa je na poluvremenu bilo 47:44 u korist Srbije.

Srbija je u trećem periodu povela s devet poena prednosti, ali Južni Sudan se nije predavao i u posljedjih deset minuta igre ušlo se rezultatom 72:67.

Južni Sudan je u jednom trenutku smanjio na 72:71, ali to je bilo sve od njih u ovom meču. Srbija se odlijepila na +13 (87:74) i do kraja je mirlno privela susret kraju.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Bogdanović sa 30 i Jokić sa 22 poena i 13 skokova, dok su kod Južnih Sudanaca bolji od ostalih bili Jones sa 17, te Omot i Shayok sa po 14 ubačaja.

Svi parovi četvrtfinala:

SAD - Brazil

Njemačka - Grčka

Kanada - Francuska

Srbija - Australija