Promašio sa Sušićem
80

Lovac u Potjeri nije znao odgovor na pitanje o filmu Bahe Topalbećirevića "Magična sedmica"

N. M.
Krešimir Međeral-Sučević (Foto: Screenshot/HRT)
Krešimir Međeral-Sučević (Foto: Screenshot/HRT)
U posljednjem izdanju hrvatskog kviza Potjera gledatelji su mogli čuti i jedno zanimljivo pitanje vezano za legendarnog bosanskohercegovačkog komentatora Sabahudina Topalbećirevića.
U završnoj potjeri je lovac Krešimir Sučević-Međeral pokušavao stići učinak takmičara od 18 tačno odgovorenih pitanja, a u dramatičnom finišu je dobio pitanje o Bahinom filmu "Magična sedmica".

"O kome govori film 'Magična sedmica' sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića?", bilo je pitanje koje je postavljeno lovcu, a on je potpuno promašio s odgovorom "Safet Sušić".

Takmičari su to znali iskoristiti i ponuditi pravi odgovor, a on je glasio "Toni Kukoč", no nije im to pomoglo da osvoje iznos od 23.000 eura, pošto je lovac u posljednjih 13 sekundi tačno odgovorio na dva potrebna pitanja da stigne takmičare.

Film "Magična sedmica" svjetsku premijeru imao je na Simposaru u Sarajevu, u septembru prošle godine,, a pobrao je simpatije publike na 71. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, gdje je nagrađen petominutnim aplauzom.

Tokom govora poslije filma, Kukoča su savladale emocije, pa je u jednom trenutku i zaplakao.

Film je prikazivan i u Splitu, a uskoro će biti prikazan i na najprestižnijem festivalu sportskog dokumentarnog filma u Milanu, gdje je jedan od glavnih favorita za nagradu za najbolji film.

U konkurenciji od 180 filmova, film "Magična sedmica" ušao je u najuži krug za ovu nagradu, koji sada čini samo sedam filmova.