Umorni, ali svi spremni
55

Maksimalan fokus i velika motivacija na treningu košarkaša BiH uoči okršaja s Francuskom

K. H.
Foto: Klix.ba
Košarkaši Bosne i Hercegovine odradili su posljednji trening uoči meča protiv Francuske koji se sutra od 14:30 sati igra u njemačkom Kelnu u okviru 4. kola Eurobasketa, a reporter portala Klix.ba prisustvovao je na današnjem treningu i uvjerio se da su svi igrači spremni za sutrašnji duel.

Ono što je najbitnije, svi igrači su zdravi za sutrašnji meč i niko nema problem s ozbiljnijim povredama, iako se kod pojedinaca osjeti umor nakon teškog vikenda i dvije izuzetno zahtjevne utakmice protiv domaćina Njemačke i aktuelnog prvaka Evrope Slovenije, no to u suštini ne bi trebao biti problem i svi će sutra biti spremni za okršaj protiv Francuza.

Nakon tri odlične utakmice na Eurobasketu s kojima se se u sjajnom izdanju predstavili kompletnoj Evropi, nema sumnje da je motivacija kod naših igrača na izuzetno visokom nivou, a kao što je to bio slučaj i u prethodnim danima, na treningu su svi bili maksimalno ozbiljni i fokusirani i sve je podređeno tome da se u narednim mečevima dodatno popravi naša igra.

Kao što je i selektor Adis Bećiragić rekao nakon utakmice protiv Slovenije, naša ekipa "nema limite" i iz utakmice u utakmicu se očekuje da igramo još bolje.

Meč protiv Francuske se igra u utorak s početkom u 14:30 sati, a podsjećamo, naš tim je u dosadašnje tri utakmice zabilježio dvije pobjede, protiv Mađarske i Slovenije, kao i poraz od domaćina Njemačke.

Za kraj grupne faze očekuje nas još i duel protiv Litvanije, a on je na rasporedu u srijedu, također od 14:30 sati.