"Ko je taj dečko?"
43

Mislite da je Ronaldova statua ruglo? Ona je odlična kada vidite kako izgleda Dwyane Wade

E. B.
Statue Cristiana Ronalda i Dwyanea Wadea
Statue Cristiana Ronalda i Dwyanea Wadea
Miami Heat je odlučio odati veliku počast najboljem njihovom košarkašu u historiji Dwaneu Wadeu, no izvedba njegove statue je, u najmanju ruku, bila očajna.

Miami je ispred dvorane Kaseya Center sinoć upriličio otkrivanje Wadeove statue kojom je želio odati počast legendarnom D-Wadeu koji je 15 sezona nosio dres Heata i vodio ih do tri titule prvaka NBA lige.

Wade je s nestrpljenjem očekivao svečani trenutak kada će njegova statua postati prva koju je Heat podigao u historiji, no kada je vidio kako izgleda njegov lik, u nevjerici je odmahivao glavom.

No, tu se nije zaustavio. Kada je stao da održi govor ispred bronzane statue visoke 2,4 metra koja prikazuje kultni trenutak nakon šuta za pobjedu u produžetku utakmice protiv Chicago Bullsa kada je slavio uz riječi: "This is my house!".

Wade se u jednom trenutku okrenuo prema statui i pitao ljude: "Ko je taj dečko?".

I zaista, skulptor koji je pravio Wadeovu statuu je zaista uradio očajan posao s obzirom da ni najmanje ne liči na legendu Miamija i jednog od najboljih bekova u historiji.
Naravno, nije dugo trebalo da internet "eksplodira" nakon što je statua otkrivena, te se tako mogu pronaći stotine smiješnih fotografija i komentara, a jedan od najoriginalnijih je objavila stranica "Basketball Forever".

Na kultnu fotografiju kada Wade iza leđa nabacuje alley-oop LeBronu Jamesu su fotošopirali glavu sa Wadeove statue uz opis fotografije: "Baš kao što se sjećam".

Od 2017. sinonim za užasno napravljenu statuu je držao Cristiano Ronaldo kojeg je "unakazio" skulptor Emanuel Santos, no sasvim sigurno da je ta "titula" od danas u Wadeovom vlasništvu.

Kada se pogleda Wadeova statua, može se slobodno zaključiti da je Ronaldo odlično prošao.