Euroliga
18

Musina odlična utakmica nedovoljna za Real, Kraljevi doživjeli drugi poraz u tri susreta

E. K.
Džanan Musa na meču protiv Baskonije (Foto: Twitter)
Džanan Musa na meču protiv Baskonije (Foto: Twitter)
Košarkaši madridskog Reala su u trećem kolu Eurolige doživjeli drugi poraz, a ovaj put su bili bolji igrači Baskonije rezultatom 76:72.

Do pobjede ih je vodio Markus Howard sa 15 poena i dva skoka dok je Chima Moneke dodao 14 poena uz pet skokova te dvije asistencije.

Najefikasniji u madridskom sastavu je bio upravo naš Džanan Musa sa 17 poena i četiri asistencije dok je Eddy Tavares je bio odličan sa 14 poena i isto toliko skokova te dvije asistencije. Mario Hezonja je postigao 13 poena uz šest skokova i četiri asistencije, a još je dvocifren bio Gabriel Deck sa 11 poena.

Kraljevi su ostali na omjeri od pobjede i dva poraza dok je Baskonia na omjeru od dva trijumfa i poraza poslije tri odigrana susreta.

U sljedećem kolu Baskonia će gostovati kod Asvela dok će Real Madrid na svom parketu dočekati sastav Panathinaikosa.

Dodajmo da je Crvena zvezda senzacionalno deklasirala Fenerbahče u Istanbulu, bilo je 76:57, a do pobjede ih je vodio Bolomboy sa 18 poena i 11 skokova dok je na drugoj strani Nigel Hayes bio najbolji sa 20 poena i osam skokova.

Aktuelni prvak Evrope Panathinaikos je također poražen i to od novajlije u Euroligi, ekipe Parisa, bilo je 84:80 za francuski sastav.

Hifi je predvodio Parižane do trijumfa sa 20 poena i dvije asistencije dok se na drugoj strani istakao Matthias Lessort sa 19 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Drugi srbijanski predstavnik Partizan je savladao Bayern na svom parketu rezultatom 86:78 i to na krilima Sterlinga Browna koji je postigao 22 poena uz četiri skoka, a na drugoj strani najbolji je bio Obst sa 15 poena i po dva skoka i asistencije.

Rezultati trećeg kola Eurolige:

Alba Berlin - Asvel 84:79

Fenerbahče - Crvena Zvezda 57:76

Maccabi - Anadolu Efes 93:91

Olympiacos - Milano 89:68

Baskonia - Real Madrid 76:72

Paris - Panathinaikos 84:80

Virtus - Žalgiris 68:71

Partizan - Bayern 86:78

Tabela: