Košarkaški uzor
12

Novajlija u dresu Lakersa se rasplakao zbog pitanja o Stephu Curryju

E. K.
Quincy Olivari u suzama (Foto: Screenshot)
Quincy Olivari u suzama (Foto: Screenshot)
Mnogo se govorilo o novajlijama u dresu Los Angeles Lakersa Bronnyju Jamesu i Daltonu Knechtu, no čini se da Jezeraši imaju vrhunskog košarkaša u svom rosteru koga nisu ni draftovali.

Quincy Olivari je bek koji je studirao na Xavier Univerzitetu, ali nije izabran na draftu, no potpisao je desetodnevni ugovor sa Lakersima tokom predsezone.

Dobrim igrama je privukao pažnju javnosti pa je protiv Golden State Warriorsa postigao 22 poena uz šut iz igre 8/16 te 5/9 za tri poena u 39 minuta.

Lakersi su odmarali startere što je omogućilo Olivariju da igra skoro 40 minuta na parketu, a nakon utakmice e govorio o najboljem igraču Ratnika Stephu Curryju.

Curry je njegov uzor iz djetinjstva koji mu je ranije poklonio i dres te tenisice, a sada se Olivari rasplakao zbog fantastičnog košarkaša.

"To je ludo jer ga pratim otkad sam bio u osnovnoj školi, to mi je najdraži igrač ikada. Prva stvar koju mi je rekao je da je veliki fan moje igre, a ja sam mu odgovorio da sam i ja njegov fan. Imam njegov dres, potpisao mi ga je dvaput, spavao sam u njemu, htio sam da budem poput njega, da ga upoznam i da dobijem njegovo poštovanje. Dobio sam i potpisane patike, moji roditelji znaju koliko mi ovo sve znači", kazao je Olivari kroz suze.

Još uvijek nije poznato da li će Olivari ostati u rosteru Jezeraša, no čini se da bi mogao ostati kao dio ekipe koja se takmiči u Razvojnoj ligi.