Stižu prvi navijači
37

Radni dan i termin učinili svoje: Navijači BiH "prekucali" protiv Slovenije, danas manja podrška

K. H.
Među navijačima koji su već ispred dvorane može se osjetiti pozitivna vibracija i vjera da će naš tim i danas doći do pobjede (Foto: Klix.ba)
Navijači košarkaške reprezentacije BiH polako pristužu ispred Lanxess Arene u Kelnu gdje će naša selekcija od 14:30 sati igrati meč 4. kola grupne faze Eurobasketa protiv Francuske, a reporter portala Klix.ba s mjesta događaja javlja da naš tim u ovom susretu neće imati veliku podršku kao što je to bio slučaj tokom vikenda.

I pored sunčanog vremena i idealnih uslova za dolazak, radni dan i rani termin utakmice učinili su svoje i prvi navijači ispred dvorane stigli su dva sata prije meča, a zbog spomenutih okolnosti, očekuje se da će naš tim imati znatno manju podršku s tribina nego što je to bilo tokom vikenda i mečeva protiv Njemačke i Slovenije.

Protiv Slovenije je, saznaje portal Klix.ba, na tribinama bilo blizu 7.000 navijača Bosne i Hercegovine, što je svakako impoznatna brojka i vrijedna svake pohvale, no u današnjem susretu protiv Francuske naših navijača će biti znatno manje jer su se mnogi od njih vratili kući i poslovnim obavezama. Ipak, bez obzira na to, podrška s tribina neće izostati.

Nakon dvije pobjede protiv Mađarske, a posebno protiv Slovenije, među navijačima koji su već ispred dvorane može se osjetiti pozitivna vibracija i vjera da će naš tim i danas doći do pobjede, a to bi i sigurno značilo da idemo u drugi krug, tačnije u nokaut fazu koja se igra u Berlinu.

Nakon meča protiv Francuske, naš tim će nastup u grupnoj fazi završiti utakmicom protiv Litvanije koja se igra u srijedu, također u terminu od 14:30 sati.