Svi zdravi i motivisani
487

Sve "pršti" na treningu košarkaša BiH, igrači spremni za veliki obračun protiv Njemačke

K. H.
(Foto: Klix.ba)
Košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine nošeni pobjedom protiv Mađarske na otvaranju Eurobasketa odradili su posljednji trening pred subotnji duel protiv Njemačke u kojem bi nam pobjeda mogla odmah na startu grupne faze osigurati plasman u naredni krug.

Naša selekcija je u četvrtak pobijedila Mađarsku rezultatom 95:85 i tako doslovno otvorila vrata drugog kruga, a još jedna pobjeda iz preostala četiri duela trebala bi gotovo izvjesno našem timu donijeti prolazak i put u Berlin gdje se igra naredna faza smotre najboljih evropskih selekcija.

I zaista, po ponašanju naših igrača uoči i tokom trajanja samog treninga mogla se vidjeti potpuna fokusiranost na naredni izazov koji nas očekuje te maksimalna ozbiljnost i koncentracija u svakom trenutku. S tim u vezi, s razlogom možemo očekivati da se ravnopravno suprostavimo Njemačkoj i uz podršku naših navijača, kojih će za razliku od meča protiv Mađarske biti znatno više, pokušamo doći do pobjede.

Ono što je svakako najvažnije, svi igrači su spremni za sutrašnji duel i trenutno nemamo problema s povredama, pa će tako selektor Bećiragić imati sve igrače na raspolaganju i u najjačem sastavu ćemo "stati na crtu" Nijemcima.

Podsjećamo da je Njemačka u prvom kolu pobijedila Francusku rezultatom 76:63.

Duel između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se u subotu od 14:30 sati u Lanxess Areni u Kelnu, a prema prvim informacijama, očekuje se znatno veći broj naših navijača koji će iskoristiti vikend i pružiti podršku u izuzetno važnom meču.