Potvrdio odlazak s klupe
56

Svetislav Pešić više nije selektor košarkaša Srbije

E. B.
Svetislav Pešić (Foto: EPA-EFE)
Svetislav Pešić (Foto: EPA-EFE)
Legendarni košarkaški trener Svetislav Pešić (75) više nije selektor Srbije.

Pešić je na Olimpijskim igrama u Parizu vodio Srbiju s klupe do bronzane medalje, nakon čega se odlučio na odlazak poslije tri godine na poziciji selektora.

Iako Košarkaški savez Srbije nije još uvijek objavio da je saradnja sa nekadašnjim igračem i trenerom Bosne završena, Pešić je to potvrdio u razgovoru za Politiku.

"Predsednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam razumio, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još prije Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo" kazao je Pešić i dodao:

"Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi KSS, trebaju znati da između ostalog moraju tražiti i novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 sata dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije", poručio je Pešić.