Velike promjene u NBA
1

Thompson napustio Golden State i stigao kod Dončića, novi klub ima i George

N. M.
Thompson je s Curryjem činio ubojit tandem koji je Golden Stateu donio četiri prstena (Foto: Twiter)
Thompson je s Curryjem činio ubojit tandem koji je Golden Stateu donio četiri prstena (Foto: Twiter)
Ozbiljne promjene danas su se desile u NBA ligi, pošto su dvije velike zvijezde promijenile klubove na startu novog trejd perioda, a radi se o Klayu Thompsonu i Paulu Georgeu.
Georgeu je na kraju sezone istekao ugovor sa Clippersima, a danas je poznati insajder Adrian Wojnarowski javio da je sjajno krilo pristalo potpisati četverogodišnju saradnju sa Philadelphijom.
Za taj period će u dresu 76-ersa George zaraditi nevjerovatnih 200 miliona eura, što znači da je dogovorio godišnju platu od 50 miliona eura.

U Philadelphiji će se George pridružiti sjajnom playmakeru Tyreseu Maxeyju i centru Joelu Embiidu, s kojima će činiti veliku trojku za koju Sixersi računaju da im mogu donijeti šampionski prsten u narednim godinama.

U isto vrijeme je Philadelphiju napustio Tobias Harris, koji je potpisao ugovor s Detroit Pistonsima, a njegovo mjesto u timu 76-ersa će zauzeti George.

Što se Klaya Thompsona tiče, on je nakon 13 godina napustio Golden State Warriorse, klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru, a pridružio se Dallas Mavericksima!

Thompsonova karijera je u padu nakon dvije teške povrede u posljednjih nekoliko godina, nakon kojih je propustio dvije sezone zaredom.

Sada će predstavljati ozbiljno pojačanje Dallasu, koji će dobiti još jednu sjajnu opciju na vanjskim pozicijama, gdje su još Luka Dončić i Kyrie Irving, glavne zvijezde tima.

Thompson je u Warriorsima bio dio velike trojke sa Stephom Curryjem i Draymondom Greenom, s kojima je ovoj franšizi donio četiri titule prvaka NBA lige.

Za tri godine ugovora s Dallasom će Thompson zaraditi manje od 50 miliona eura.