Plata manja od kirije
33

Vapaj Angel Reese, zvijezde ženske NBA lige: Kirija mi je 8.000 dolara, a ne mogu je platiti

D. P.
Angel Reese briljira na startu karijere u WNBA (Foto: Instagram)
Angel Reese briljira na startu karijere u WNBA (Foto: Instagram)
Košarkašica Chicago Skyja i zvijezda ženske košarkaške WNBA lige Angel Reese javila se putem Instagrama uživo kako bi objasnila nezadovoljavajuća primanja u ligi.

Reese (22) je izabrana kao sedmi pick na draftu početkom ove godine i u prvoj sezoni zablistala je s 13,6 poena i 13,1 skokom prosječno po utakmici. To joj je donijelo drugo mjesto u poretku najboljih "rookieja" u sezoni, ali ne i neku finansijsku zaradu kojom bi bila zadovoljna.

Mlada košarkašica i zvijezda u usponu tokom sesije uživo na svom Instagram nalogu podijelila je kako njena WNBA plata nije dovoljna da plati čak ni osnovne životne potrebe.

Prvi ugovor u WNBA ligi kojeg je potpisala garantuje joj 6.100 dolara mjesečno, a otkrila je kako tim novcem ne može pokriti ni mjesečnu kiriju za stan.

"WNBA mi uopće ne može pokriti račune. Mislim da mi čak ne može platiti ni jedan račun. Doslovno, razmišljam šta ću sa svojom stanarinom i živim iznad svojih mogućnosti. Moja stanarina je veća od plate, iznosi 8.000 dolara", navela je Angel Reese.

Već godinama košarkašice traže iste uvjete kao i košarkaši u NBA ligi, ali u skorijoj budućnosti od toga neće biti ništa.

Što se tiče plata u ligi, košarkašica Jackie Young iz Las Vegasa na vrhu je liste u WNBA ligi nakon što je potpisala dvogodišnji ugovor vrijedan 504.900 dolara.