Potpisao novi ugovor
20

Veliki preokret: Svetislav Pešić ostaje selektor košarkaša Srbije

H. H.
Pešić ostaje na kormilu Srbije do 2025. godine (Foto: EPA-EFE)
Pešić ostaje na kormilu Srbije do 2025. godine (Foto: EPA-EFE)
Svetislav Pešić potpisao je novi ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i ostat će na čelu srbijanskog tima do 2025. godine.

Pešić je na Olimpijskim igrama u Parizu vodio Srbiju s klupe do bronzane medalje, nakon čega se odlučio na odlazak poslije tri godine na poziciji selektora.

Ipak, uslijedio je nenadan preokret i legendarni stručnjak se predomislio i odlučio da ostane. Zahvalio je Savezu na strpljenju i objasnio da su se razgovori odužili jer je već imao druge ciljeve, planove i obaveze.

"Uspjeli smo to na neki način da regulišemo i tu sam pred vama. Nije bilo nikakvih pregovora, samo razgovori. Stvarno sam mislio da sam ja svoje obaveze prema srpskoj košarci i reprezentaciji završio, ali nikad ne reci nikad. Situacija je takva da se približavaju čuveni prozori i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Već smo imali jedan prozor u februaru, to smo nekako prošli, uspjeli smo da se skupimo, da napravimo ekipu. Pobijedili smo obje utakmice, ali ništa nije završeno jer imamo još četiri utakmice", istakao je Pešić.

Pešić je u dva mandata vodio nacionalni tim Srbije i osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2001. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine, srebro na Svjetskom prvenstvu 2023. i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.