Sjajan gest
59

Veliko srce Luke Dončića: Košarkaš pomaže svojoj Sloveniji nakon stravičnih poplava

N. K.
Dončić se uključio u akciju (Foto: EPA-EFE)
Dončić se uključio u akciju (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Dallas Mavericksa Luka Dončić preko svoje humanitarne fondacije uključio se u pomoć najugroženijem stanovništvu Slovenije koje je pogođeno stravičnim poplavama koje su zadesile zemlju tokom prethodnih nekoliko dana.
Dončić je bio među prvima koji se javio da pomogne svojim sunarodnjacima u trenucima kada je to najpotrebnije i to tako što je preko svoje fondacije stupio u kontakt s lokalnim samoupravama koje će dobiti neophodna sredstva. "Fondacija Luka Dončić je uzdrmana katastrofalnim poplavama koje su izazvale haos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote. U kontaktu smo s lokalnim vlastima kako bismo ih rasteretili i nastavit ćemo da im pružamo pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu rizikujući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinit ćemo sve da im pomognemo", napisali su iz fondacije Luka Dončić.

Podsjetimo, veliki dio Slovenije je pod vodom, brojna sela su odsječena od svijeta, a izlile su se i mnogobrojne rijeke.

Na sve to, ima i nastradalih, a najteža situacija je u Štajerskoj, kao i u oblasti Koruškoj i Gorenjskoj.