Teški dani karijere
0

"Zaboravljeni" junak košarkaša Srbije doček u Beogradu gledao ispred TV-a

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedan od junaka košarkaške reprezentacije Srbije Boriša Simanić, nedavno je otkrio kako se osjeća zaboravljenim, a sinoć je objavio fotografiju dok gleda doček svojih saigrača na kojem nije prisustvovao.
Boriša Simanić bio bi član reprezentacije Srbije da nije doživio tešku povredu u Manilli proteklog ljeta. Tom prilikom na terenu je za Srbiju doslovno "ostavio" bubreg, pošto je zbog jednog udarca na Svjetskom prvenstvu jedva izbjegao tragediju.

Godinu dana kasnije, Simanić se oporavio, ali je bez kluba uprkos obećanjima koja je dobijao. U nedavnom intervjuu za portal Republika otkrio je kako se osjeća potpuno zaboravljenim.

"Dosad sam imao neka obećanja, ali ostalo je samo na tome. Polako se osjećam zaboravljenim", rekao je Simanić prošle sedmice dok su srbijanski košarkaši nastupali na Olimpijskim igrama u Parizu.

Simanić je sinoć objavio vrlo tužnu fotografiju. Dok su njegove reprezentativne kolege slavile pred desetinama hiljada srbijanskih navijača na balkonu Starog dvora, ovaj 26-godišnji košarkaš je sve to gledao iz svog doma.

Da mu nije lako, moglo se i pretpostaviti po objavi u kojoj je fotografisao kako slavlje svojih saigrača gleda preko TV-a. Ipak, nakon objave je dobio poziv, pa se naknadno srbijanskim košarkašima pridružio u jednom beogradskom restoranu.

Inače, košarkaš iz Ljubovije je u karijeri nastupao za Crvenu zvezdu, FMP, Mega Basket, a posljednji klub u dosadašnjem dijelu karijere mu je španska Zaragoza. S njom je ostao bez ugovora nakon povrede bubrega, a poslije toga nije pronašao drugi angažman.