Bivši reprezentativac BiH
80

Amer Gojak se vraća u Hrvatsku nakon raskida ugovora s Ferencvarošem

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak uskoro bi trebao biti predstavljen u novom klubu, u kojem će okrenuti novi list u svojoj karijeri.
Gojak je jako blizu prelaska u redove Rijeke, u koju će, kako javljaju Sportske novosti, stići kao slobodan igrač poslije raskida ugovora sa mađarskim Ferencvarošem.

Za Gojaka će to biti povratak na nogometne terene u Hrvatskoj, pošto je bosanskohercegovački veznjak igračku afirmaciju i stekao u HNL-u, noseći dres Dinama.

Za zagrebačke Modre je Gojak igrao dugih sedam godina, od 2015. do 2022., kada je uslijedio odlazak u Torino, gdje se nije najbolje snašao pa se skrasio u Ferencvarošu.

Za mađarski tim je Gojak u posljednje dvije godine odigrao 38 utakmice, postigao 4 gola i upisao 3 asistencije. Inače, Gojak je za reprezentaciju BiH skupio 35 nastupa, a posljednji je upisao u septembru 2022. godine, u meču Lige nacija protiv Rumunije.

Proteklih dana se u hrvatskim medijima dosta pisalo i o mogućem povratku Luke Menala u Rijeku, pa bi tako Gojak i Menalo mogli postati saigrači na Rujevici.

Inače, Rijeka je na dobar način započela novu sezonu HNL-a i nakon pet kola je s osvojenih 11 bodova drugoplasirani tim prvenstva, odmah iz Dinama koji ima dva boda više.