Sa 25 godina
2.7k

Anel Ahmedhodžić se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine

E. B.
Anel Ahmedhodžić (Foto: Armin Durgut/Pixsell)
Anel Ahmedhodžić (Foto: Armin Durgut/Pixsell)
Defanzivac Sheffield Uniteda Anel Ahmedhodžić (25) se oprostio od dresa nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ahmedhodžić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 8. oktobra 2020. godine pod vodstvom Dušana Bajevića, a tokom protekle četiri godine često je zadavao glavobolje selektorima.

Svakako najčuveniji je bio sukob prije tačno godinu kada je Nogometni savez suspendovao Ahmedhodžića jer je odbio doći na okupljanje reprezentacije pod vodstvom Mehe Kodre u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda.

Kasnije je ta situacija izglađena, no Ahmedhodžić je prije nekoliko dana napustio pripreme za susrete protiv Nizozemske i Mađarske, te se nakon toga, prema tvrdnjama selektora Sergeja Barbareza, nije želio ni javiti direktoru reprezentacije Emiru Spahiću, a sada je sa 25 godina i završio reprezentativnu karijeru.

To je nogometaš Sheffield Uniteda potvrdio u razgovoru za N1 u kojem je poručio da nakon brojnih uvreda koje je dobio na društvenim mrežama "više nema razloga da dolazi i igra", te da je "odlučio u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim", te je sada već bivšim saigračima i novom stručnom štabu poželio sve najbolje.

Ahmedhodžić je za Zmajeve odigrao 24 utakmice uz jedan postignuti pogodak i to protiv Ukrajine 2021. godine.