Sulud transfer
192

Arapi su potpuno izgubili kompas: Igrač vrijedan 800 hiljada plaćen je 29 miliona eura

N. M.
Motem Al-Harbi (Foto: Twitter)
Motem Al-Harbi (Foto: Twitter)
Ulazak arapskog kapitala na nogometno tržište u posljednjih nekoliko godina potpuno je promijenio situaciju na istom, a nova priča o nevjerovatnom transferu iz Saudijske Arabije stigla je danas.

U Pro ligi Saudijske Arabije (elitni rang) realizovan je u najmanju ruku čudan transfer između Al-Shababa i Al-Hilala, a iz prvog u drugi tim prešao je nogometaš čije vam ime sigurno neće ništa značiti - Moteb Al-Harbi.

Radi se o lijevom beku starom 24 godine, za kojeg saudijski mediji kažu da je jedan od boljih igrača na toj poziciji u ligi, ali podatak da je plaćen 29 miliona eura izgleda potpuno suludo.

Al-Harbijeva vrijednost na Transfermarktu se procjenjuje na svega 800.000 eura, Al-Hilal je za njega tako platio 36 puta više i sve izgleda u najmanju ruku čudno.

Jedino objašnjenje ovakve cijene moglo bi ležati u činjenici da su kvalitetni saudijski nogometaši rijetkost, a klubovi u Pro ligi Saudijske Arabije su sada ograničeni na registraciju najviše osam stranaca.

Dolaskom Al-Harbija, pišu saudijski mediji, otvara se mogućnost za odlazak Renana Lodija, koji igra istu poziciju, te samim tim i za registraciju trenutno povređenog Neymara.