Novopečeni Zmaj
7

Armin Gigović napustio klub nakon osvajanja titule, žele ga iz dvije jake lige

H. H.
Armin Gigović s peharom prvaka Danske (Foto: Twitter)
Armin Gigović s peharom prvaka Danske (Foto: Twitter)
Novopečeni nogometni reprezentativac BiH Armin Gigović napustio je redove danskog Midtjyllanda u kojem je kao posuđen igrač ruskog Rostova nastupao od januara 2023. godine.

Midtjylland je putem zvanične stranice potvrdio razlaz s Gigovićem koji je uspio postići jedan gol uz tri asistencije na 53 odigrane utakmice.

"Bilo mi je zadovoljstvo. Bilo je uspona i padova, ali sve od saigrača i trenera do osoblja i navijača je bilo fantastično", kazao je Gigović koji je prije nekoliko dana osvojio naslov prvaka Danske sa Midtjyllandom.

Istovremeno, nije nimalo izvjesno da će se Gigović vratiti u Rostov, s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali zbog poznate situacije i invazije Rusije na Ukrajinu, ponovo će moći birati gdje će igrati.

Prema pisanju danskih medija, 22-godišnjak je ne meti njemačkog Freiburga, kao i u neimenovanog "vrhunskog" kluba iz Belgije.

Gigović je ranije pored Rostova igrao i za Odense BK i Helsingborgs IF, a postigao je i dva gola za U-21 reprezentaciju Švedske, prije nego je izabrao da nastupa za A reprezentaciju BiH.