Najveći bh. golman
638

Asmir Begović se vratio u najjaču ligu svijeta, dogovorio je prelazak u Everton

D. P.
Begović ponovo u Premier ligi (Foto: EPA-EFE)
Begović ponovo u Premier ligi (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni bosanskohercegovački golman Asmir Begović nakon kraće epizode vraća se u najjaču ligu svijeta jer je dogovorio saradnju s Evertonom.

Begović (37) još uvijek nema namjeru završiti karijeru, a zašto bi i imao, kad je prošle sezone bio sjajan na golu Queens Park Rangersa. Tu mu je istekao jednogodišnji ugovor s londonskim Policajcima, a umjesto da ostane u drugom rangu, odlučio je da napreduje za jedan rang i ponovo bude član ekipe s Goodisona.

Kako je potvrdio Fabrizio Romano, dvije strane su dogovorile saradnju i potpisat će ugovor na godinu dana. Sve će biti ozvaničeno u narednih 48 sati.

To je za Begovića povratak u Everton, u kojem je branio do ljeta prošle godine. U karijeri se može pohvaliti činjenicom da je bio član velikana poput Milana i Chelseaja, dok je najbolje partije pružao u Stokeu u Premier ligi.

U Premier ligi je tokom karijere upisao 256 nastupa i za to vrijeme ostvario 65 clean-sheetova, odnosno na toliko utakmica nije primio gol što ga je svrstalo među 30 najboljih u historiji lige.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine branio je na 63 utakmice i bio član čuvene generacije koja je 2014. godine nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ipak, među Zmajevima ga već dugo nema zbog javnih kritika prema određenim ljudima u Nogometnom savezu BiH.