Selektor Zmajeva
1

Barbarez: Kolašinac će nam se priključiti u Italiji, prihvatamo Vukovićevu odluku

E. K.
Sergej Barbarez (Foto: NS BiH)
Sergej Barbarez (Foto: NS BiH)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez je u današnjim obraćanju medijima istakao da je glavni cilj vratiti kult reprezentacije.

Istakao je da rezultat u prve dvije utakmice neće uzimati u obzir već će raditi na pokušaju vraćanja kulta reprezentacije.

"Ima mjesec dana govorim da treba pokušati vratiti kult reprezentacije i ponos što smo imali, pokušati vratiti vjeru naših žitelja ove države i naših navijača te pokušati napuniti stadione kao ranije. To nam je neki plan 'A'. Igramo i za rezultat, ali nećemo ga toliko uzimati u obzir, no naravno da idemo da probamo nešto uraditi", rekao je Barbarez te zatim otkrio da će Kolašinac propustiti okupljanje Zmajeva.

"Kolašinac je završio sezonu zbog povrede koja se obnovila odnosno nije ni prošla. Ok, razumijem njegovog trenera da ga isforsira i da odigra finale Evropske lige. On će nam se pridružiti u Italiji, da se družimo i da ga vidimo te da ga upoznamo i to je to", dodao je.

Poručio je da će na ovom okupljanju probati posložiti stvari kao i da prihvata odluku Davida Vukovića koji je odlučio da se ne odazove novom selektoru.

"U toku dana će doći svi igrači, dosad su svi zdravi došli što je najvažnije. Sigurno da imamo našu ideju i da ćemo je zastupati do kraja. U ovom terminu, pogotovo što smo mi novi, a i igrači, probat ćemo posložiti stvari, ali nije to ništa novo što nisu imali u svojoj karijeri", rekao je Barbarez i dodao:

"Principijelno samo pričamo o igračima koji su tu i koji su pozvani, da znate za ubuduće samo ću komentarisati igrače koji su ovdje. Je li završena priča? To morate njega pitati, mi smo zatvorili tu stranicu, a šta će budućnost donijeti, vidjet ćemo. Doći će ljudi i poslije mene, ali to je njegova odluka koju mi prihvatamo".

Za kraj je istakao da želi da reprezentacija i dalje ima veliku podršku na gostovanjima te da i novi igrači osjete takvu atmosferu na utakmicama.

"To nam je i dio posla, to i želimo, to je taj kult reprezentacije kojeg želimo da vratimo. Nisam došao ovdje da pričam neke stvari, a da nemamo ideju kako i zašto treba to uraditi, ali to su stvari koje idu uz reprezentaciju, da je jedna država voli. Imamo veliku dijasporu, to će igrati veliku ulogu pogotovo prve četiri gostujuće utakmice. Ja sam to sve doživio, nadam se da će i momci i da će vidjeti kakvu podršku imamo na gostujućim terenima", završio je.

Zmajevi će s Engleskom odmjeriti snage 3. juna dok će šest dana kasnije gostovati kod reprezentacije Italije.