Nazvali ga pokerašem
31

Barbarez o "provokacijama" Nijemaca: Uopće nemam problem s tim, ovo je posebna utakmica za mene

H. H.
Sergej Barbarez (Foto: V. D./Klix.ba)
Sergej Barbarez (Foto: V. D./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez na press-konferenciji uoči utakmice protiv Njemačke kazao je da u našem taboru znaju protiv koga igraju, ali da moramo pokazati volju i odlučnost što bi nam moglo pomoći da ostvarimo pozitivan rezultat.
Selekcija Njemačke u Zenicu dolazi znatno oslabljena bez nekoliko važnih igrača, ali Barbarez je mišljenja da to ništa ne mijenja u pripremi utakmice.

"To ne igra nikakvu ulogu, jer ta reprezentacija ima toliku širinu igrača. Ne osvrćemo se na to, već na nas, jer bi bilo suludo razmišljati o njima", rekao je Barbarez.

Pojedini njemački mediji pisali su o Barbarezu kao "pokerašu" koji je postao selektor, a s obzirom da je pola života proveo u Njemačkoj, jasno je da je ovo za njega posebna utakmica i dodatni motiv.

"Uvijek će biti ovakvih i onakvih članaka. Ali, kada je realistično, uopće nemam problem s tim. Ako nam nije motivacija prisustvo novinara u velikom broju, pun stadion i sve ostalo, onda nemamo šta tražiti tu. Naravno, ovo je za mene nešto posebno na ličnom planu kao i za momke koji igraju u Njemačkoj, ali kada izađemo na teren postoji samo jedna reprezentacija i jedan grb", poručio je Barbarez.

Selektor je najavio da bi protiv Njemačke moglo biti određenih taktičkih iznenađenja.

"Možda bude neko iznenađenje što se tiče taktike. Dosta vremena provodimo analizirajući detalje i na osnovu toga pravimo plan igre i pripremu utakmice. Realni smo, znamo protiv koga igramo i kako Njemačka igra. Važno je imati volju i to će odlučiti. Ako u tom segmentu budemo dobri, onda će to biti nešto pozitivno", kazao je Barbarez.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Njemačke na rasporedu je u petak na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.