Nakon Mađarske
272

Barbarez otkrio gdje nam je nedostajalo više hrabrosti, pa preskočio priču o Ahmedhodžiću

H. H.
Sergej Barbarez (Foto: Screenshot)
Sergej Barbarez (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez nakon remija protiv Mađarske izjavio je da zadovoljan solidnom igrom našeg tima, ali mišljenja je da smo mogli biti opasniji uz malo više hrabrosti u pas igri.

Remijem u Budimpešti (0:0), prekinuli smo niz od šest uzastopnih poraza, te smo osvojili prvi bod pod vodstvom Barbareza.

"Sigurno drugačija utakmica nego u Nizozemskoj. Morali smo biti borbeni, hrabri i čvrsti. Nažalost, nismo imali hrabosti u sredini da pokušamo kroz pas doći do gola, a probleme koje smo imali, nastali su zbog naših grešaka", rekao je Barbarez za BHT 1, a zatim se osvrnuo i na pojedinačni učinak.

"Vasilj nas je dva puta bravurozno spasio. Neko je morao i taj trkački dio odraditi, svi su dali maksimum u sredini terena pa koliko ko izdrži. Osjeti se da Gigović i Tahirović ne igraju u svojim klubovima, ali svih šest veznjaka su odradili odličan posao", mišljenja je selektor.

Već u oktobru očekuju nas dva nova utakmica i nema mnogo vremena za osvrt.

"Sve je otvoreno za prvo mjesto", našalio se Barbarez, pa dodao:

"Mi se koncentrišemo na sebe, imamo taj plan i nadam se da ćemo sljedeće godine moći biti dostojni protivnici svima", rekao je selektor.

O novim igračima i "slučaju" Ahmedhodžić nije htio previše govoriti.

"Ja bih volio da se skoncentrišemo na ove momke koji su s nama i tu je tačka", zaključio je Barbarez.

Prvu domaću utakmicu u Ligi nacija igrat ćemo 11. oktobra protiv Njemačke, a tri dana kasnije ugostit ćemo i Mađarsku.