Nakon Njemačke
14

Barbarez posebno pohvalio bh. reprezentativca: Nešto je posebno, jedan je od najboljih igrača

E. K.
Sergej Barbarez nakon poraza od Njemačke (Foto: Screenshot)
Sergej Barbarez nakon poraza od Njemačke (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez je nakon poraza od Njemačke istakao da nije bilo jednostavno u svlačionici na poluvremenu.

Nijemci su vodili 2:0 nakon prvih 45 minuta, a onda je Barbarez istakao da je bilo važno ostati hladne glave u svlačionici.

"Osjećaji idu u oba pravca, nekad neke jednostavne greške poput one kod prvog gola se dešavaju, ali to se dešava protiv velikih ekipa, nažalost oni to brutalno kazne. Tih 30 minuta je bilo dobro, a na 1:0 smo imali Demirovićevu prečku, možda je to bio dobar znak da završimo poluvrijeme, ali smo primili drugi gol. Ostali smo hladne glave iako nije bilo jednostavno u svlačionici, a drugo poluvrijeme je bilo što se tiče borbe i zalaganja dobro, zadovoljan sam", rekao je Barbarez nakon utakmice i komentarisao Dženisa Burnića koji je igrao na neprirodnoj poziciji.

"Dugo Burnić nije igrao ovu poziciju, ali to je momak koji ima kvalitet i hrabrost kao i moć ponavljanja. Bilo je nezgodno na našoj lijevoj strani, ali nije bilo loše. Nekad je poluvrijeme dobra stvar, neke stvari se mogu naštimati, tako je bilo i sada", dodao je.

Bilo je govora i o Benjaminu Tahiroviću za koga je naš selektor imao samo riječi hvale.

"Benjamin Tahirović je nešto posebno, igrao je u par klubova na ogromnom nivou, naš je jedan od najboljih igrača. Ne puštamo lako igrače i oni kad vide to, vrate nam na terenu, bit će sve bolji i bolji", kazao je Barbarez i nastavio dalje:

"Osnova našeg nogometa je borba i karakter kojeg moramo da pokažemo jer ovakvi protivnici svaku grešku kažnjavaju brutalno. Bitno je vratiti moral, uvijek odgovorimo dobro sa zamjenama i to je taj pravi put kojim trebamo težiti".

Za kraj je naš selektor govorio i o reprezentaciji Mađarske koja je naš sljedeći protivnik.

"Koliko je ta Mađarska kvalitetna, vidi se protiv koga god igraju, a mi smo osvojili bod protiv njih. Pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat, zadovoljan sam kako se igrači bore i kako igraju za ovaj dres", završio je Barbarez.

Podsjetimo, Zmajevi su poraženi od Njemačke rezultatom 2:1, a u ponedjeljak nas očekuje nova utakmica u Ligi nacija i to protiv Mađarske.