Selektor Zmajeva
17

Barbarez pred duel s Mađarskom: Imamo prvu meč-loptu, pokušat ćemo sve da izborimo pozitivan rezultat

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana konferencija za medije pred duel Lige nacija protiv Mađarske.

Selektor Sergej Barbarez je istakao da će sutrašnji duel na stadionu Bilino Polje biti ključni za Zmajeve kada je u pitanju borba za treće mjesto u grupi koje garantuje igranje elitne divizije Lige nacija i u idućoj sezoni.

"Ovo je ključna utakmica za naše međusobne duele i tabelu. Opet se vraćamo na ono da treba biti realan, a mi ćemo pokušati sve da izborimo pozitivan rezultat. Zdravstveni bilten je uredan. Malo smo umorni poslije prve utakmice, ali ima vremena za odmor. Bit ćemo spremni za utakmicu", kazao je Barbarez i dodao:

"Za mene je utakmica protiv Mađarske teža mentalno od one s Njemačkom. Doveli smo se u situaciju da imamo prvu-meč loptu za treće mjesto, ali na kraju ćemo vidjeti kako to odraditi. Niko nije očekivao da će oni igrati protiv Nizozemske 1:1. Mi svaku utakmicu gledamo posebno, kao neko finale", poručio je selektor Zmajeva.

Barbarez je nahvalio Mađare.

"Mađarska duže vrijeme pokušava da igra svoj stil s ovim selektorom. Nisu uzalud bili na Evropskom prvenstvu i odigrali kvalitetno u prethodnim kvalifikacijama", kazao je Barbarez.

Susret BiH - Mađarska igra se u ponedjeljak na stadionu Bilino Polje s početkom u 20:45 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT1, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.