Najavio meč s Njemačkom
59

Barišić o Barbarezovim strogim pravilima: Nije bilo polemike i razgovora

H. H.
Adrian Leon Barišić (Foto: V. D./Klix.ba)
Adrian Leon Barišić (Foto: V. D./Klix.ba)
Reprezentativac BiH Adrian Leon Barišić najavio je utakmicu Lige nacija protiv Njemačke.

Stoper Basela koji je za vikend postigao pobjedonsoni gol u derbiju protiv Young Boysa, na početku je izrazio saučešće žrtvama poplava i BiH, a zatim se osvrnuo na svoju formu.

"Zadovoljan sam formom i sada sam u još boljem stanju. Postigao sam prvi gol za Basel što mi je jako bitno i vjerujem da ću s dobrom formom nastaviti i u reprezentaciji.

Barišić vjeruje da naš tim u petak može pružiti dobar otpor favorizovanim Nijemcima.

"Idemo pružiti dobar otpor Nijemcima i ako budemo dobro organizovani kao protiv Mađarske, mislim da ih možemo namučiti. Vjerujem da možemo pružiti dobru partiju, a znamo i šta bi nam donijela pobjeda protiv Mađarske", kazao je stoper Zmajeva.

Barišić je prokomentarisao i nova pravila u reprezentaciji koja je nametnuo selektor Sergej Barbarez, poput onoga da neće tolerisati kašnjenja igrača.

"Mislim da niko nema problem s tim pravilima, jer smo svi profesionalci i kako se ponašamo u svojim klubovima, tako trebamo i u reprezentaciji. Nije bilo polemika i razgovora o tome, jer je to aposlutno normalna stvar da se dolazi na vrijeme", poručio je stoper Basela.

Bosna i Hercegovina će u petak u Zenici na stadionu Bilino polje odmjeriti snage s Njemačkom, a tri dana kasnije izabranici Sergeja Barbareza će dočekati Mađarsku.

Reprezentativci će danas u 16:30 u Butmiru odraditi novi trening.