Bayernov kuhar otkrio šta konzumiraju nogometaši da se zaštite od koronavirusa
On je rekao kako ljudski organizam postaje otporan isključivo kontinuiranim konzumiranjem zdravih namirnica te da se jak organizam i imunološki sistem ne mogu napraviti preko noći.
"Ne možemo aktivirati svoj imunološki sistem za tri minute, nego moramo dugoročno raditi na našem zdravlju. Moramo često i u kontinuitetu konzumirati zdrave namirnice. Ne može se od jedne čaše ojačati imunitet, ali ako to stalno radite, onda je vaša zaštita jača i bolja", objasnio je Schuhbeck.
Nakon toga je rekao šta igrači Bayerna konzumiraju da njihov organizam bude jači i otporniji.
"Naši igrači ujutru piju đumbir, odnosno pola đumbir, a pola sok od limete. Pored toga konzumiraju omega 3 riblje ulje i sjemenke šipka, a preporučujemo im i korištenje kurkume i bijelog luka, kako bi njihov odbrambeni mehanizam bio na maksimumu i što otporniji", kazao je Bayernov kuhar.