Potražnja za ofanzivcem
330

Bayernov talent porijeklom iz BiH odbio Njemačku i prihvatio poziv Srbije

N. K.
Nemanja Motika (Foto: Instagram)
Nemanja Motika (Foto: Instagram)
Član Bayernove druge ekipe Nemanja Motika (18) otkrio je kako je odbio ponude njemačke reprezentacije te da će u budućnosti nositi dres Srbije.

"Dobio sam poziv Njemačke, ali sam morao odbiti. Volim igrati za svoju državu, to su mi čast i užitak. Bilo mi je vrlo drago kad sam dobio poziv selektora Srbije. Samo sam čekao doživjeti taj osjećaj da obučem dres Srbije, da se prekrstim, poljubim grb. Taj osjećaj je jedinstven. San mi je da to iskusim i u seniorskoj reprezentaciji Srbije", rekao je Motika u razgovoru za MozzartSport.

Nemanja ne skriva da sa zadovoljstvom svaki odmor koristi da ode u Bijeljinu gdje njegova porodica ima kuću, ali i da obiđe rodna mjesta oca i majke.

"Majka je rodom iz Vranja, a otac iz okoline Sarajeva, iz Nišićke visoravni. Kad god sam u prilici volim da dođem u krajeve iz kojih su mi korijeni. Roditelji su mi najveća podrška. Imali su od prvih koraka razumijevanja, valjda jer su se i sami bavili sportom. Majka je u školskim danima igrala rukomet i odbojku, dok je otac trenirao nogomet. Bio je dobar, ali, za razliku od mene i brata, nije imao podršku kakvu on nama pruža, morao je sam da se bori", rekao je.

Motika je u Bayern stigao kao trinaestogodišnjak iz berlinske Herthe, a u glavnom gradu Njemačke je i rođen.

Budući da mu je otac rodom iz BiH za njegove usluge interesovala se i reprezentacije BiH, na čije državljanstvo ima pravo.

Ipak, igrač koji ima i jedan nastup za kadetsku reprezentaciju Njemačke odlučio je početkom ove sezone da će igrati za mladu reprezentaciju Srbije.

U međuvremenu je počeo trenirati s prvom ekipom Bayerna, za čiji je drugi tim ove sezone odigrao 15 susreta u kojima je ubilježio 13 golova i šest asistencija.