Neko se zaigrao
244

BBC "novim imenom" ismijavao Ronalda nakon promašenog penala protiv Slovenije

D. P.
Potpis na BBC-u (Foto: Screenshot)
Potpis na BBC-u (Foto: Screenshot)
Ugledna britanska medijska kuća BBC na potpuno neočekivan način ismijavala je Cristiana Ronalda nakon što je promašio jedanaesterac u utakmici protiv Slovenije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Cristiano Ronaldo je na kraju slavio pobjedu protiv Slovenije, ali je cijela utakmica za njega bila pravi košmar jer ga je protivnički golman Jan Oblak doveo i do suza.

Ronaldo je pokušavao postići gol tokom cijele utakmice, ali mu nije išlo kako je planirao. Četiri puta je izveo slobodne udarce, izašao je sam na slovenačkog golmana, ali je Oblak u svakom navratu bio uspješniji.

"Kap koja je prelila čašu" dogodila se u prvom od dva produžetka kada je sudija Daniele Orsato dosudio jedanaesterac za Portugal. Ronaldo je preuzeo odgovornost, ali mu je Oblak ponovo fantastično odbranio udarac. Nakon promašenog penala, slavnog Portugalca su obuzele emocije i nije mogao sakriti suze nasred terena u Frankfurtu.

Nakon što je promašio penal, BBC je Ronaldu dao nadimak kakav nikada nije pomislio da će se naći negdje u direktnom TV prijenosu.

"Misstiano Penaldo", stajalo je u natpisu BBC-a gdje su iskoristili riječ "miss", odnosno promašaj te Ronaldovo ime promijenili u Penaldo.

Nije se baš svima dopao ovaj potez pa su tako mnogi kritikovali BBC te naglasili da se moraju izviniti slavnom Portugalcu za ovakvo omalovažavanje.