Na spisku je!
288

BiH "uzela" Sloveniji velikog talenta, Malić će u budućnosti igrati za Zmajeve

D. P.
Malić će igrati za BiH (Foto: Sturm Graz)
Malić će igrati za BiH (Foto: Sturm Graz)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je značajno pojačanje za budućnost jer će dres Zmajeva nositi visoko cijenjeni stoper Sturma iz Graza Arjan Malić (19).
O Maliću se već dugo piše. Tek punoljetni stoper Sturma rođen je u Jesenicama, mjestu s vrlo popularnom bosanskom zajednicom u Sloveniji, pa je kao takav privukao pažnju javnosti u našoj zemlji, odakle dolaze njegovi roditelji.

Ovaj mladi stoper, koji je polivalentan i može se koristiti na obje stoperske pozicije, defanzivnom veznom, ali i centralnom veznom, redovan je reprezentativac Slovenije u omladinskim uzrastima. Upisao je tri nastupa za U-18 selekciju, te osam nastupa za U-19 selekciju čiji je neizostavan dio bio u posljednje vrijeme.

No, Malić je odlučio prihvatiti poziv reprezentacije BiH i nalazi se na spisku Vinka Marinovića za predstojeće okupljanje U-21 selekcije za duel s Kiprom.

Mladi nogometaš, koji nastupa na deficitarnoj poziciji reprezentacije BiH i mogao bi biti baš ono što nam treba za budućnost, cijelu igračku karijeru proveo je u Austriji. Prošao je omladinsku školu Rieda, da bi ga ovog ljeta kupio aktuelni prvak Sturm za 650.000 eura.

Malić je još jedno u nizu osvježenja od mladih igrača koji stasavaju širom svijeta, a odlučili su igrati za BiH poput Esmira Bajraktarevića (New England), Kerima Sama Alajbegovića (Bayer Leverkusen), Senada Mustafića (Sturm)... Nadati se da će njihovim stopama krenuti plejada mladih igrača među kojima se izdvaja talent italijanskog velikana Milana Demirel Hodžić, koji ima pravo nastupa za BiH i Švedsku.

Reprezentativci će se okupiti 7. oktobra u Zenici i tada će Malić imati priliku da upozna svoje nove saigrače, a mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završava utakmicom s Kiprom koja će biti odigrana na Grbavici u Sarajevu 15. oktobra u 16:00 sati.