Iza rešetaka
44

Bivši igrač Arsenala uhapšen sa 60 kilograma kanabisa, Wenger je od njega očekivao velike stvari

N. M.
Jay Emmanuel-Thomas (Foto: Twitter/Montaža)
Jay Emmanuel-Thomas (Foto: Twitter/Montaža)
Nekadašnji nogometaš Arsenala Jay Emmanuel-Thomas (33) uhapšen je i optužen za uvoz droge nakon što je na aerodromu Stansted zaplijenjen kanabis u vrijednosti 600.000 eura.

Emmanuel-Thomas je uhvaćen dok je drogu pokušavao krijumčariti u dva kofera, s kojima je u Veliku Britaniju stigao letom iz Bangkoka 2. septembra.

Kako je objavila Nacionalna kriminalistička agencija (NCA), u dva kofera koja su pripadala aktuelnom napadaču škotskog Geenock Mortona, pronađeno je 60 kilograma kanabisa.

Oficiri NCA-a su nakon toga pritvorili nogometaša kojeg je svojevremeno javno hvalio legendarni Arsene Wenger, nekadašnji trener Arsenala koji je Emmanuel-Thomasu predviđao sjajnu karijeru i rekao da od njega očekuje velike stvari. Sada je napadač optužen za "uvoz droga B klase".

Tridesettrogodišnjak je zadržan u pritvoru i trebao bi se danas pojaviti pred prekršajnim sudom u Carlisleu, a zajedno sa Emmanuel-Thomasom uhapšene su i dvije žene stare 28 i 32 godine.

Emmanuel-Thomas je ponikao u Arsenalu, ali je za prvi tim Topnika odigrao samo pet mečeva, da bi kasnije karijeru gradio u Championshipu. U drugom rangu engleskog nogometa igrao je za Ipswich, Blackpool, Cardiff, MK Dons, QPR i Bristol City, a danas je član škotskog drugoligaša Mortona.