Uoči posljednjeg kola
45

Bivši rumunski reprezentativac izazvao buru na Euru: Dogovoren je remi, zašto rizikovati?

D. P.
Rumunima i Slovacima odgovara remi (Foto: EPA-EFE)
Rumunima i Slovacima odgovara remi (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji nogometni reprezentativac Rumunije Danut Lupu privukao je ogromnu pažnju javnosti najavom da je njegova selekcija dogovorila podjelu bodova sa Slovačkom u posljednjem kolu Evropskog prvenstva.

Nikada u historiji evropskih prvenstava nije se dogodilo da sve četiri reprezentacije u jednoj grupi uoči posljednjeg kola imaju isti broj bodova, a to donosi specifičnu situaciju za selekcije Slovačke i Rumunije.

Već smo pisali da to donosi mogućnost da selekcije Slovačke i Rumunije u međusobnom duelu odigraju neriješeno te obje prođu u nokaut-fazu. S druge strane, u grupi su još Belgija i Ukrajina, koje svoj meč igraju isotovremeno, prekosutra od 18 sati, a da tu ima "vatre", govore najnovije informacije o strmoglavom padu koeficijenta u svjetskim kladionicama.

Istovremeno, veliku prašinu je podigao nekadašnji rumunski reprezentativac Danut Lupu koji navodi da su selekcije već dogovorile neriješen rezultat, a koji i Slovačku i Rumuniju vodi u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Kvalifikovat ćemo se u osminu finala. Remi sa Slovačkom, sve je dogovoreno. Bila bi šteta da obje selekcije ne prođu. Zašto rizikovati? Na tom nivou igrači se odlično poznaju i slažu. Zašto onda rizikovati da neko nesretan ode kući", poručio je Lupu za rumunske medije.

Sumnja u regularnost utakmice prilično raste pa je zahvaljujući uplatama širom svijeta koeficijent s 3.50 pao na 1.90 u trenutku pisanja ove objave. Ljudi iz različitih krajeva svijeta vjeruju u miroljubivu podjelu bodova koja bi zadovoljila obje selekcije pa tako i uplaćuju novac na pogađanje njenog ishoda.

Tako već određeni mediji širom svijeta pišu o sumnjivom padu koeficijenta u svjetskim kladionicama, a što je epilog velikih uplata na podjelu bodova.