Ljetni turizam
156

Bjelašnica bogatija za više sportskih terena, pogledajte kako teče njihova izgradnja

E. K.
Radovi na izgradnji nekoliko sportskih terena na Bjelašnici su uveliko u toku, privode se kraju i trebali bi upotpuniti ugođaj na olimpijskoj ljepotici.

Tako su na Bjelašnici u toku radovi na izgradnji nogometnog terena koji bi uskoro trebao biti gotov kao i teniski teren dok je teren za košarku već gotov.

Kako izgledaju sportski objekti na Bjelašnici možete provjeriti u videoprilogu kojeg je zabilježio reporter portala Klix.ba.

Najavio je to i ministar kulture i sporta Kenan Magoda na početku godine kada je istakao da su odvojili određena sredstva za izgradnju sportskih terena na Bjelašnici.

"Ne smijemo zaboraviti da na Opštini Trnovo imamo sportski projekat izgradnje sportskih terena. Prošle godine smo izdvojili 500.000 KM, a ove godine smo dodali još 500.000 KM za izgradnju stadiona na Bjelašnici koja će uz sportsku dvoranu i stadion na otvorenom popuniti smještajne kapacitete te da će klubovi iz regiona i Evrope moći svoje pripreme raditi na olimpijskoj planini, a time unaprijeđujemo razvoj turizma, ne samo tokom zime nego i tokom ljeta", najavio je Magoda početkom ove godine.